06-12 77 44 45    info@meditatiecentrum.com  

Basis Cursus en Doorgaande groep

Basiscursus (8 weken)
Heb je nog nooit gemediteerd en/of weinig ervaring?
Je bent van harte welkom bij de basiscursus meditatie.

In deze 8-weekse basiscursus leer je wat meditatie is. Je krijgt uitleg over hoe je mediteert, wat de effecten zijn van mediteren en waar je tegenaan kunt lopen. Je maakt kennis met verschillende methodes van mediteren. Niet ieder mens is immers hetzelfde; je gaat tijdens de basiscursus op onderzoek uit welke meditatie methode het best bij jou past. Zo maak je kennis met zen-meditatie (za-zen), Vipassana, geleide meditatie, non-duaal gewaarzijn meditatie en meditatie gericht op de ademhaling.

Iedere les begint met een introductie, waarna oefenperiodes van mediteren volgen. Je krijgt aanwijzingen ten aanzien van je houding, je ademhaling en wat je kunt doen als je pijn ervaart. Ook krijg je tips & tricks die het mediteren niet alleen veel makkelijker kunnen maken, ook wordt het (nog) leuker!

Schrijf je nu in en start op woensdagochtend 4 september 2019, donderdagavond 5 september 2019 of vrijdagochtend 6 september 2019. We werken in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers dus wil je erbij zijn, wacht niet te lang met aanmelden!

De woensdag- en vrijdag les begint om 8.45 uur en duurt tot 10.00 uur. De donderdagavond les begint om 19.00 uur en duurt tot 20.15 uur.
Bijdrage voor 8 lessen: € 79,00 (inclusief 21% btw).
In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Mocht je eerst een gratis proefles willen doen, is dat mogelijk. Meld je aan bij: info@meditatiecentrum.com

Doorgaande groep

Heb je al meditatie ervaring en vind je het fijn om met gelijkgestemden samen te mediteren? Wanneer je in een groep mediteert, ervaar je dat de intensiteit en de kracht van je meditatie versterkt wordt. Deze diepere ervaring brengt je op nieuwe bewustzijnslagen.
De les begint met een korte verhandeling over een bepaald thema die gerelateerd zijn aan mediteren. Denk bijvoorbeeld aan het thema verlichting, voelen en emoties, omgaan met negatieve gedachten en overtuigingen, de ziel en het ego of bijvoorbeeld mindfulness. Soms wordt een zen-gedicht besproken, een (spiritueel) boek of sprookje. Je mag ook zelf een thema aandragen dat actueel is in je leven. Ook worden tijdens de les verschillende manieren om te mediteren nader toegelicht en ben je uitgenodigd om deze in de les te proberen. Na deze inleiding wordt er twee keer 25 minuten samen gemediteerd. We eindigen de bijeenkomst in stilte met een kopje thee.

Schrijf je nu in en start deze week nog! Op woensdagen is er les om 10.15 uur tot 11.30 uur of donderdagavond van 20.30 tot 21.45 uur.
Bijdrage voor de lessen per maand: €39,00 (inclusief 21% btw)
In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Mocht je eerst een gratis proefles willen doen, is dat mogelijk.
Meld je aan bij: info@meditatiecentrum.com

Veel gestelde vragen

Is mediteren niet ontzettend zweverig?
Mediteren is het tegenover gestelde van zweverig. De meeste mensen vinden het heel spannend om naar binnen te gaan en in stilte bij zichzelf te komen. Dingen waarvoor je in de drukte van de dag nog wel eens aan voorbij kunt gaan, ontkom je niet meer aan als je in alle rust op je kussentje zit. Mediteren is een intieme ontmoeting met jezelf. Vanuit daar gaat je leven er vaak heel anders uitzien.

Ik heb last van mijn lichaam en kan niet op de grond op een meditatiekussentje zitten. Is dat een probleem?
Het is geen enkel probleem wanneer je niet op een kussentje kunt zitten. Je kunt of op een stoel zitten of desnoods gaan liggen, mocht dat noodzakelijk zijn.

Ik vind het eng om in stilte te gaan..
Je bent niet de enige! Veel mensen vinden het spannend om hun blik naar binnen te richten. Soms zijn ze bang wat ze daar aantreffen. Misschien zijn dat onverwerkte ervaringen of emoties. Tijdens een meditatie is alles welkom. Om je gerust te stellen; je kijkt naar dat wat er in jou afspeelt, je valt er dus niet mee samen. Je bent en blijft aanschouwer van dat wat voorbijkomt.

Kan ik tijdens de cursus stoppen?
Tijdens de 8-weekse cursus kun je gewoon stoppen, je betaalt echter het hele bedrag in 1x; restitutie is niet mogelijk. Bij de doorgaande groep is het mogelijk om met een opzegtermijn van een maand, iedere maand te stoppen.

Wat is het verschil tussen mindfulness en mediteren?
Mindfulness sluit goed aan op meditatie. Bij beiden staat 'aandacht' centraal. Meditatie kun je zien als een goed vervolg op een mindfulnesscursus. Daar waar mindfulness vaak stopt, pakt meditatie verder door.